Ράδιο Ένωση 97,3 FM
Live
XX:XX
Πολιτισμός

«Μάνος Λοίζος: Όταν τα τραγούδια μιλάνε»

«Μάνος Λοίζος: Όταν τα τραγούδια μιλάνε»

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αράχωβας «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας διοργανώνουν την μικτή παράσταση «Μάνος Λοίζος: Όταν τα τραγούδια μιλάνε» η οποία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο «Απόλλων» στα Άσπρα Σπίτιαώρα 21:15 με ελεύθερη είσοδο.

Η ερευνήτρια, σκηνοθέτης και ηθοποιός Κωνσταντίνα Γεωργαντά παρουσιάζει μαζί με τον Δημήτρη Σιδηρά στην ενορχήστρωση, τη μικτή παράσταση «Μάνος Λοίζος: Όταν τα τραγούδια μιλάνε», με συντελεστές από τη Φωκίδα και τη Βοιωτία.

Μουσική, αφηγήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ ιστορικού και βιογραφικού περιεχομένου, συνθέτουν μία βιωματική παράσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αλληλεγγύη, και την ελευθερία που προβάλλονται μέσα από το έργο του Μάνου Λοίζου.

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι από την Αίγυπτο στην Ελλάδα, από το Brooklyn στην Αθήνα, από τον Χατζιδάκι στον Θεοδωράκη και ανάμεσα τους ο Μάνος Λοίζος να συνδέει με τη μουσική και τις ιδέες του την παγκόσμια ιστορία με τον Ελληνικό πολιτισμό.

Το έργο αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του Μάνου Λοίζου και αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι μπορεί να φεύγουν νωρίς, όμως οι ιδέες τους μένουν και ωριμάζουν μαζί με την ανθρώπινη συνείδηση.

Έρευνα, σενάριο, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γεωργαντά

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιδηράς

Συντελεστές: Παπουτσής Νίκος (τραγούδι), Γεωργαντά Κωνσταντίνα(τραγούδι-αφήγηση), Σιδηράς Δημήτρης(μπουζούκι), Φλώρος Στάθης(μπουζούκι), Τσάρας Ηλίας (μπουζούκι), Πανουργιάς Σπύρος(κιθάρα), Ζωγράφος Δημήτρης (πιάνο), Ρακοπούλου Ευαγγελία (φλάουτο), Σύρος Ανδρέας (κρουστά), Καρακώστα Μαριλένα(αφήγηση)

Συμμετέχουν:
H Χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αράχωβας «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Το Χορωδιακό μουσικό εργαστήρι Αντίκυρας
(Μαέστρος: Τοντόρ Καμπακσίεφ)
Η Φιλαρμονική του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αράχωβας
(Αρχιμουσικός: Στέργιος Χατζής)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλίας Ρουμελιώτης
Ανάπτυξη: Πολιτισμός εν Kινήσει

Μοντάζ: Mpountroumi Studios
Χειριστής βίντεο projector: Βασίλης Μαράλιος
Poster: Άρης Καπλανίδης
Φωτογραφία: Ηλίας Μασσάρος
Παραγωγή: Bullseye Art Productions & Πολιτισμός εν Κινήσει

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων λόγω του COVID-19.

Είσοδος με παραλαβή δελτίου κατά την άφιξη του κοινού στο χώρο του κινηματογράφου. Μετά το τέλος των δελτίων και μετά την έναρξη της παράστασης δε θα επιτραπεί η είσοδος σε άλλους θεατές.

Πολιτισμός

Δείτε περισσότερα σε Πολιτισμός

Ξεκίνησαν οι προβολές για το 2021

Μ.11 Ιουλίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου με επωνυμία «Ένωση Εργαζομένων στην εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος», είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΡΑΔΙΟ – ΕΝΩΣΗ» Η ως άνω αστική εταιρεία ιδρύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1994 και το καταστατικό της έχει καταχωρηθεί νόμιμα στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με αύξοντα αριθμό 113/1994. Έδρα της εταιρείας ορίζεται η Παραλία Διστόμου και το κατάστημα αυτής θα στεγάζεται επί της οδού Νηρέως 58. Σκοπός της εταιρείας είναι η ίδρυση και λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στο Νομό Βοιωτίας, που θα καλύπτουν με τις εκπομπές τους σ΄ όλο το Νομό αυτό και ειδικότερα στην περιοχή της Παραλίας Διστόμου της Επαρχίας Λιβαδειάς, όπου και η έδρα της εταιρείας, θέματα που ανάγονται στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων γενικά, στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, καθώς και στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη όλου του κοινού της περιοχής. Σκοπός της εταιρείας είναι επίσης η ερεύνα και η μελέτη διαφόρων εργασιακών θεμάτων, καθώς και η διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκθέσεων, προγραμμάτων κ.λ.π, που θα αφορούν στα παραπάνω πεδία έρευνας και μελέτης.


Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

Ετικέτες

© 2018 Ράδιο Ένωση 97,3 FM. Σχεδιασμός & Φιλοξενία Ιστοσελίδας SugarWeb Design