Ράδιο Ένωση 97,3 FM
Live
XX:XX
Ειδήσεις

Φοιτητές από το Αρκάνσας των ΗΠΑ στο Μαυσωλείο Διστόμου

Φοιτητές από το Αρκάνσας των ΗΠΑ στο Μαυσωλείο Διστόμου

Αμερικανοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας επισκέφθηκαν το Μαυσωλείο των Θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα και διδάχτηκαν για το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που διεπράχθη στην Μαρτυρική Πόλη της Βοιωτίας από τους Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944. Προετοιμασμένοι, με σημειώσεις, σχεδιαγράμματα και ιστορικό άκουσαν τους δυο καθηγητές τους – που ήξεραν ελληνικά  αν και μόνο ο ένας ήταν 2ης γενιάς Ελληνοαμερικανός! Παράλληλα φωτογράφησαν τις γλυπτές παραστάσεις στο Μαυσωλείο και συλλάβισαν στα ελληνικά τις λίγες χαραγμένες λέξεις! Ενα τμήμα του μαθήματος ήταν το σκέλος της νομικής διεκδίκησης για αποζημίωση, μια διαδικασία που, ως γνωστόν, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης και έφθασε μέχρι την Χάγη.

 Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που λίγοι λίγοι μπήκαν μέσα στο οστεοφυλάκιο και είδαν τα οστά των 218 σφαγιασθέντων, ενώ οι εθελοντές Διστομιτες από το Μουσείο που βρέθηκαν εκεί τυχαία λόγω γυρισμάτων για την Καναδική Τηλεόραση CBC, τους ξενάγησαν και τους  έδειξαν στα κρανία τις τρύπες από τις χαριστικές βολές!
«Ειναι φριχτό  έγκλημα, υπάρχουν μωρά ανάμεσα στα θύματα» σχολίασε δακρυσμένη μια από τις φοιτήτριες.
Οι φοιτητές  του Παdis21-300x180νεπιστημίου Αρκάνσο ( ειναι η Πολιτεία από την οποία κατάγεται και υπήρξε κυβερνήτης ο  Μπίλ Κλίντον  πριν γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ) ήταν από διαφορά Τμήματα Σπουδών  και όταν επιστρέψουν στα μαθήματά τους  θα κάνουν, μεταξύ άλλων, ειδική εργασία για την Σφαγή του Διστόμου, μια πρακτική που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο επί 8 χρόνια, διοργανώνοντας επισκέψεις φοιτητών. Από του χρόνου στο πρόγραμμα θα μπει και επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού δίπλα στο Δημαρχείο. Οι καθηγητές κράτησαν σημειώσεις για το είδος και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τις 31 Μαΐου μέχρι την επέτειο της Σφαγής, την 10η Ιουνίου.
Μάλιστα εντυπωσιάστηκαν από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο στο Μαυσωλείο όσο και στο Μουσείο, όπως και όταν έμαθαν ότι πριν μερικές εβδομάδες επισκέφθηκε το Μουσείο και το Μαυσωλείο και Πανεπιστήμιο από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ

Ειδήσεις

Δείτε περισσότερα σε Ειδήσεις

Άρης Βελουχιώτης: Η «ψυχή βαθιά» της Αντίστασης

Μ.23 Ιουνίου 2015

Η Λιβαδειά έδρα των μεταπτυχιακών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για την Στερεά Ελλάδα

Μ.16 Ιουνίου 2015

«Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη…»

Μ.15 Ιουνίου 2015

Ο μεσαιωνικός Πύργος Σαιντ Ομέρ στη Θήβα….

Μ.15 Ιουνίου 2015

Προς κάθε κατεύθυνση το ηχηρό μήνυμα από το Δίστομο για δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας

Μ.12 Ιουνίου 2015

Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό ΟΓΑ

Μ.8 Ιουνίου 2015

Ιερώνυμος: Να δώσουμε …Πνεύμα

Μ.7 Ιουνίου 2015

Καθημερινές Στιγμές… Έκθεση Φωτογραφίας

Μ.3 Ιουνίου 2015

Το Bullying στην εργασία

Μ.2 Ιουνίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου με επωνυμία «Ένωση Εργαζομένων στην εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος», είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΡΑΔΙΟ – ΕΝΩΣΗ» Η ως άνω αστική εταιρεία ιδρύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1994 και το καταστατικό της έχει καταχωρηθεί νόμιμα στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με αύξοντα αριθμό 113/1994. Έδρα της εταιρείας ορίζεται η Παραλία Διστόμου και το κατάστημα αυτής θα στεγάζεται επί της οδού Νηρέως 58. Σκοπός της εταιρείας είναι η ίδρυση και λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στο Νομό Βοιωτίας, που θα καλύπτουν με τις εκπομπές τους σ΄ όλο το Νομό αυτό και ειδικότερα στην περιοχή της Παραλίας Διστόμου της Επαρχίας Λιβαδειάς, όπου και η έδρα της εταιρείας, θέματα που ανάγονται στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων γενικά, στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, καθώς και στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη όλου του κοινού της περιοχής. Σκοπός της εταιρείας είναι επίσης η ερεύνα και η μελέτη διαφόρων εργασιακών θεμάτων, καθώς και η διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκθέσεων, προγραμμάτων κ.λ.π, που θα αφορούν στα παραπάνω πεδία έρευνας και μελέτης.


Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

© 2018 Ράδιο Ένωση 97,3 FM. Σχεδιασμός & Φιλοξενία Ιστοσελίδας SugarWeb Design