Ράδιο Ένωση 97,3 FM
Live
XX:XX
Ειδήσεις

Η Λιβαδειά έδρα των μεταπτυχιακών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για την Στερεά Ελλάδα

Η Λιβαδειά έδρα των μεταπτυχιακών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για την Στερεά Ελλάδα

Την έγκριση της λειτουργίας του αυτοχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.)» της στην Στερεά Ελλάδα, με έδρα την Λιβαδειά αποφάσισε η Δ.Ε. της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ελήφθη μετά από εισήγηση του προέδρου της Σαράντου Ψυχάρη στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου, την Δευτέρα το μεσημέρι αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ήδη έχουν αρχίσει οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης ενώ είχε προηγηθεί από τις 5 Ιουνίου σχετικό αίτημα της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου.

«Ομόφωνα η ΔΕ της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποφάσισε την δημιουργία παραρτήματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά για την λειτουργία δύο σημαντικών ετήσιων μεταπτυχιακών τμημάτων. Εμείς από την πλευρά μας μπορούμε επάξια να τα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ξεκινήσει η λειτουργία τους από τον Σεπτέμβριο», τόνισε η Γ. Πούλου.

Σε πρώτη φάση η φιλοξενία των τμημάτων θα γίνει στο κτίριο που στεγαζόταν η σχολή του Πανεπιστήμιου Στερεάς και καταργήθηκε, καθώς υπάρχουν ήδη οι υποδομές. Η Δήμαρχος Λιβαδειάς επεσήμανε ότι «η Βοιωτία και η Περιφέρεια πρέπει να αγκαλιάσει αυτά τα τμήματα για τα οποία ήδη με την σχετική ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον». Εως τώρα δεν υπήρχαν αντίστοιχα τμήματα στην Στερεά και οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να μετακινούνται σε Αθήνα ή  Βόλο. Το κάθε τμήμα θα έχει περίπου 40 άτομα ενώ υπάρχει πιθανότητα και για λειτουργία τρίτου μεταπτυχιακού τμήματος.

Η κ. Πούλου, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει πως ο Δήμος Λεβαδέων παραιτείται από την διεκδίκηση σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που θα τεθεί όταν συζητηθεί ο νέος σχεδιασμός για όλη τη χώρα, αλλά ούτε και εγκαταλείπεται ο σχεδιασμός για την στέγαση του δημοτικού καταστήματος στο κτίριο του πρώην πνευματικού κέντρου.

«Δεν εγκαταλείπουμε ούτε το σχέδιο για τη στέγαση του Δημαρχείου στο συγκεκριμένο κτίριο. Το αξιοποιούμε με τον τρόπο αυτό μέχρι να ωριμάσουν οι σχεδιασμοί και οι μελέτες που έχουμε ξεκινήσει ως δήμος με εξωτερικούς συνεργάτες και ειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων και στη συνέχεια να ενταχτούν. για την διαδικασία αυτή απαιτούνται περίπου δυο χρόνια. Άρα σε πρώτη φάση το κτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μεταπτυχιακά και στη συνέχεια υπάρχει κτιριακό απόθεμα για να επιλεγεί το κατάλληλο για την στέγαση των μεταπτυχιακών», κατέληξε η Γιώτα Πούλου.

Ειδήσεις

Δείτε περισσότερα σε Ειδήσεις

Άρης Βελουχιώτης: Η «ψυχή βαθιά» της Αντίστασης

Μ.23 Ιουνίου 2015

«Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη…”

Μ.15 Ιουνίου 2015

Ο μεσαιωνικός Πύργος Σαιντ Ομέρ στη Θήβα….

Μ.15 Ιουνίου 2015

Προς κάθε κατεύθυνση το ηχηρό μήνυμα από το Δίστομο για δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας

Μ.12 Ιουνίου 2015

Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό ΟΓΑ

Μ.8 Ιουνίου 2015

Φοιτητές από το Αρκάνσας των ΗΠΑ στο Μαυσωλείο Διστόμου

Μ.8 Ιουνίου 2015

Ιερώνυμος: Να δώσουμε …Πνεύμα

Μ.7 Ιουνίου 2015

Καθημερινές Στιγμές… Έκθεση Φωτογραφίας

Μ.3 Ιουνίου 2015

Το Bullying στην εργασία

Μ.2 Ιουνίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου με επωνυμία «Ένωση Εργαζομένων στην εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος», είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΡΑΔΙΟ – ΕΝΩΣΗ» Η ως άνω αστική εταιρεία ιδρύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1994 και το καταστατικό της έχει καταχωρηθεί νόμιμα στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με αύξοντα αριθμό 113/1994. Έδρα της εταιρείας ορίζεται η Παραλία Διστόμου και το κατάστημα αυτής θα στεγάζεται επί της οδού Νηρέως 58. Σκοπός της εταιρείας είναι η ίδρυση και λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στο Νομό Βοιωτίας, που θα καλύπτουν με τις εκπομπές τους σ΄ όλο το Νομό αυτό και ειδικότερα στην περιοχή της Παραλίας Διστόμου της Επαρχίας Λιβαδειάς, όπου και η έδρα της εταιρείας, θέματα που ανάγονται στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων γενικά, στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, καθώς και στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη όλου του κοινού της περιοχής. Σκοπός της εταιρείας είναι επίσης η ερεύνα και η μελέτη διαφόρων εργασιακών θεμάτων, καθώς και η διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκθέσεων, προγραμμάτων κ.λ.π, που θα αφορούν στα παραπάνω πεδία έρευνας και μελέτης.


Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

© 2018 Ράδιο Ένωση 97,3 FM. Σχεδιασμός & Φιλοξενία Ιστοσελίδας SugarWeb Design