Ράδιο Ένωση 97,3 FM
Live
XX:XX
Ελλάδα

«Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη…”

«Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη…”

Για 4η συνεχή χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει την Καλοκαιρινή της Εκστρατεία προώθησης της Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 υπό τον τίτλο

«ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ..

Η φετινή καμπάνια προκαλεί σε συζήτηση ή απαντά στο ερώτημα μικρών και μεγάλων, «τι είναι μια βιβλιοθήκη«. Για τον Μπόρχες ήταν πολύ απλή η απάντηση: βιβλιοθήκη είναι το σύμπαν!
Πόσοι όμως αντιλαμβάνονται τη βιβλιοθήκη στην πραγματική της διάσταση, ως τον χώρο που χωράει τα πάντα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι; Οξύμωρο φαίνεται, αλλά δεν είναι. Μήπως δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτή το κάθε τι που μας περιβάλλει, το κάθε τι που μέσα ή μαζί του ζούμε; Μήπως δεν είναι το κάθε τι ζωντανό, η κάθε της φύσης δημιουργία; Μήπως δεν είναι οι ιδέες μας, οι σκέψεις μας, οι γνώσεις μας, οι δημιουργίες μας, τα γραπτά μας, τα κατασκευάσματά μας, ο λόγος μας, η ιστορία του ανθρώπινου γένους; Κάθε ράφι, κάθε βιβλίο, κάθε αριθμός στη ράχη του βιβλίου, κάθε γράμμα, κάθε δανεισμός, κάθε άγγιγμα των σελίδων, κάθε πράξη και λόγος του βιβλιοθηκάριου και του αναγνώστη και ερευνητή, κάθε φωνή και γέλιο που δονείται σε μια βιβλιοθήκη, δε μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη γνώση, όλο και πιο κοντά στην κατανόηση του κόσμου και της ύπαρξής μας;
Μια σειρά, λοιπόν, πλούσιων, πρωτότυπων και ευρηματικών δράσεων, που έχουν γίνει πλέον θεσμός στη συνείδηση μικρών και μεγάλων, είναι …προ των πυλών! Κάτι ακόμη που ξεχωρίζει την φετινή καμπάνια, είναι ότι συντονιστικό και βοηθητικό ρόλο στη διεξαγωγή της αναλαμβάνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδοςσυνεργαζόμενη με το Future Library.
Την Τρίτη 16 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της εκστρατείας της Βιβλιοθήκης μας, όπου και θα ξεκινήσει η προεγγραφή συμμετοχών των παιδιών.
Η εκστρατεία θα διαρκέσει από 22 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2015,

Πληροφορίες στο τηλ. 2261089970.
Ό,τι νεότερο για την εκστρατεία θα το βρείτε στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr και στις σελίδες της στα κοινωνικά δίκτυα.

Μείνετε συντονισμένοι!

 

Ελλάδα

Δείτε περισσότερα σε Ελλάδα

Η Λιβαδειά έδρα των μεταπτυχιακών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για την Στερεά Ελλάδα

Μ.16 Ιουνίου 2015

Ο μεσαιωνικός Πύργος Σαιντ Ομέρ στη Θήβα….

Μ.15 Ιουνίου 2015

Προς κάθε κατεύθυνση το ηχηρό μήνυμα από το Δίστομο για δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας

Μ.12 Ιουνίου 2015

Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό ΟΓΑ

Μ.8 Ιουνίου 2015

Ιερώνυμος: Να δώσουμε …Πνεύμα

Μ.7 Ιουνίου 2015

Το Bullying στην εργασία

Μ.2 Ιουνίου 2015

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα – Ιστορία μιας κλοπής

Μ.2 Ιουνίου 2015

Ο Φιλέλληνας Γερμανός στην μάχη της Ακρόπολης το 1822 και ο δισέγγονος του στην Σφαγή του Διστόμου το 1944!

Ράδιο Ένωση6 Ιανουαρίου 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου με επωνυμία «Ένωση Εργαζομένων στην εταιρία Αλουμίνιον της Ελλάδος», είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΡΑΔΙΟ – ΕΝΩΣΗ» Η ως άνω αστική εταιρεία ιδρύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1994 και το καταστατικό της έχει καταχωρηθεί νόμιμα στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με αύξοντα αριθμό 113/1994. Έδρα της εταιρείας ορίζεται η Παραλία Διστόμου και το κατάστημα αυτής θα στεγάζεται επί της οδού Νηρέως 58. Σκοπός της εταιρείας είναι η ίδρυση και λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στο Νομό Βοιωτίας, που θα καλύπτουν με τις εκπομπές τους σ΄ όλο το Νομό αυτό και ειδικότερα στην περιοχή της Παραλίας Διστόμου της Επαρχίας Λιβαδειάς, όπου και η έδρα της εταιρείας, θέματα που ανάγονται στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων γενικά, στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, καθώς και στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη όλου του κοινού της περιοχής. Σκοπός της εταιρείας είναι επίσης η ερεύνα και η μελέτη διαφόρων εργασιακών θεμάτων, καθώς και η διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, εκδηλώσεων, εκθέσεων, προγραμμάτων κ.λ.π, που θα αφορούν στα παραπάνω πεδία έρευνας και μελέτης.


Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

© 2018 Ράδιο Ένωση 97,3 FM. Σχεδιασμός & Φιλοξενία Ιστοσελίδας SugarWeb Design